Liberty stoffen

Over Liberty,

De stoffen van Liberty worden geproduceerd in opdracht van Liberty, een groot wereld beroemd en luxe warenhuis in Londen. Dit warenhuis, dat zijn naam dankt aan de stichter Arthur Lasen by Liberty, opende voor het eerst zijn deuren "in Regent street " in 1875. Hier begon Arthur Lasen by Liberty met  de verkoop van de in die tijd ze...

Over Liberty,

De stoffen van Liberty worden geproduceerd in opdracht van Liberty, een groot wereld beroemd en luxe warenhuis in Londen. Dit warenhuis, dat zijn naam dankt aan de stichter Arthur Lasen by Liberty, opende voor het eerst zijn deuren "in Regent street " in 1875. Hier begon Arthur Lasen by Liberty met  de verkoop van de in die tijd zeer modieuze stoffen uit Azië, later aangevuld met meubels en z.g. "objects d'art". Dit werd zo'n succes dat het al snel uitgroeide tot een heel warenhuis.

In 1888 begon hij met zijn eigen stoffen. Deze noemde hij "Liberty art fabrics".Tot op de dag van vandaag worden de stoffen onder deze naam verkocht.

Per seizoen worden een twintigtal nieuwe dessins uitgebracht. Sommige zijn variaties op oude reeds bestaande dessins, andere zijn nieuw. De eerste ademen nog steeds de sfeer van "Arts and Craft" en de "Art Nouveau". Beiden zijn kunststromen uit het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste.

Verder zijn er een zeventigtal klassiekers.

Maar ook richt Liberty de blik voorwaarts en geeft thans jonge ontwerpers opdracht om nieuwe dessins te ontwerpen.

Er zijn meerdere kwaliteiten: wol, zijde, katoen. Tegenwoordig ook lycra, viscose tricot en 100% katoenen fleece. Maar de Tana lawn kwaliteit (100% katoenen batist), genoemd naar het tana-meer in Egypte is het populairst. Zeer dunne katoen, dicht geweven, daardoor ongelooflijk sterk, vrijwel kreukvrij en zeer kleurecht.

Meer

Liberty stoffen Er zijn 68 producten

per pagina
Toont 1 - 30 van de 68 items
Toont 1 - 30 van de 68 items