Stoffen

Over Liberty,

De stoffen van Liberty worden geproduceerd in opdracht van Liberty, een groot wereld beroemd en luxe warenhuis in Londen. Dit warenhuis, dat zijn naam dankt aan de stichter Arthur Lasen by Liberty, opende voor het eerst zijn deuren "in Regent street " in 1875. Hier begon Arthur Lasen by Liberty met  de verkoop van de in die tijd ze...

Over Liberty,

De stoffen van Liberty worden geproduceerd in opdracht van Liberty, een groot wereld beroemd en luxe warenhuis in Londen. Dit warenhuis, dat zijn naam dankt aan de stichter Arthur Lasen by Liberty, opende voor het eerst zijn deuren "in Regent street " in 1875. Hier begon Arthur Lasen by Liberty met  de verkoop van de in die tijd zeer modieuze stoffen uit Azië, later aangevuld met meubels en z.g. "objects d'art". Dit werd zo'n succes dat het al snel uitgroeide tot een heel warenhuis.

In 1888 begon hij met zijn eigen stoffen. Deze noemde hij "Liberty art fabrics".Tot op de dag van vandaag worden de stoffen onder deze naam verkocht.

Per seizoen worden een twintigtal nieuwe dessins uitgebracht. Sommige zijn variaties op oude reeds bestaande dessins, andere zijn nieuw. De eerste ademen nog steeds de sfeer van "Arts and Craft" en de "Art Nouveau". Beiden zijn kunststromen uit het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste.

Verder zijn er een zeventigtal klassiekers.

Maar ook richt Liberty de blik voorwaarts en geeft thans jonge ontwerpers opdracht om nieuwe dessins te ontwerpen.

Er zijn meerdere kwaliteiten: wol, zijde, katoen. Tegenwoordig ook lycra, viscose tricot en 100% katoenen fleece. Maar de Tana lawn kwaliteit (100% katoenen batist), genoemd naar het tana-meer in Egypte is het populairst. Zeer dunne katoen, dicht geweven, daardoor ongelooflijk sterk, vrijwel kreukvrij en zeer kleurecht.

Meer

Stoffen Er zijn 159 producten

Subcategorieën

 • Collectie 2017

  Collectie 2017, genaamd: " The garden of temptation".

  speciaal voor kinderen:" The little land of rhyme" .

 • Coupons/ Quilten
 • Liberty tana Lawn
 • Chat Chocolat

  Over Chat Chocolat

  Chat Chocolat is een serie exclusieve stoffen in een kleine oplage, ontworpen door de Belgische ontwerpster Veronique Vereyken.

  Deze eerlijke stoffen hebben een GOTS certificering. GOTS, Global Organic Textile Standard, is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Net als het Eko-label gaat GOTS uit van 100 % biologische grondstoffen in kleding en textiel, moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan.

  Door de hele keten – van oogsten van de grondstoffen , via maatschappelijk verantwoorde productie tot verpakking en transport moet worden voldaan aan de strenge standaard voor biologische textiel. Hierbij gaat het ook over minimum loon, een verbod op kinderarbeid  en veilige arbeidsomstandigheden.

  Daarnaast hebben deze stoffen een frisse en warme kleur met simpele designs. Wees gerust nieuwsgierig en ga snel kijken naar de mooie warme kleuren met de simpele ontwerpen van Veronique Vereyken.

 • Denim
per pagina
Toont 1 - 30 van de 159 items
Toont 1 - 30 van de 159 items